Du får hjertet mitt til å blomstre

Du får hjertet mitt til å blomstre

Du får hjertet mitt til å blomstre, og blomstene vender seg opp og mot lyset.

Vi blir født med et helt rent ubeskyttet hjerte, men etter hvert som vi vokser opp blir vi kjent med den såre følelsen av å bli avvist. 

Når vi serverer hjertet vårt på sølvfat og blir avvist, er det litt som om deler av hjertet dør. Men så kan det vekkes til live igjen fra en person som elsker deg ubetinget og helt for den personen du er – og som ser deg og nærer deg, og lar deg få lov til å være deg.

Da vekkes hele hjertet til live igjen og vokser seg større og kjærligheten blomstrer.

Mørket går til lys. Kjærlighetens fruktbarhet blomstrer, snur seg opp mot lyset og gir ti ganger så mye kjærlighet tilbake. Vakker ubetinget uredd gledeskjærlighet!

Det gjør oss igjen klar for å gi kjærlighet uten å være redd for å bli avvist.
Ren god kjærlighet som gir livslyst til bæreren av hjertet.

2017-07-23T19:15:06+00:00 søndag 23. juli 2017|Björg Thorhallsdottir, Björgs univers, Galleri, Inspirasjon|Kommentarer er skrudd av for Du får hjertet mitt til å blomstre

Sometimes it is enough just to breathe

Sometimes it is enough just to breathe

De fleste av oss føler på så utrolig mye forventninger om hva vi skal klare å skape, og det er så mange som tror at deres verdi ligger i hva de klarer å prestere.

For det er det vi har lært som barn. At vi må prestere for at vi skal være elsket. Du må lage en fin tegning for at noen skal synes du er flink. Score på fotballbanen, eller holde rommet ditt pent og ryddig. Du må gjøre noe, eller være noe mer – enn bare deg selv.

Bildet handler om at du er god nok i deg selv. Og som en blomst som vokser veldig, veldig sakte frem, så trenger den også vinteren til å få hvile i, for å finne ny energi til å blomstre på nytt. Og slik er også vi mennesker. Noen ganger trenger vi å gå inn i en dvale og bare hvile – for så å kunne slå ut i blomst igjen.

Derfor heter dette bildet «Sometimes it is enough just to breathe». For noen ganger er det mer enn bra nok, bare at du puster, for den tiden du hviler er like viktig som den tiden du jobber.

Og så er det en påminnelse om at du er mer enn bra nok akkurat som du er. Og at du trenger ikke å bevise noen ting for å bli elsket!

Nylig snakket jeg med en venninne av meg på telefonen. Jeg har kjent henne lenge og er så ufattelig glad i henne, men jeg satt igjen med en utrolig trist følelse inne i meg etter at vi hadde lagt på. Jeg hadde gitt henne noen komplimenter som jeg mente hvert ord av, men hun hun tok ikke i mot et eneste ett. Det var som å kaste kjærlighetsballer til henne, som falt ned på bakken, en etter en. Hun la dem død. Og jeg visste at hvis jeg hadde sagt noe stygt til henne, så hadde hun tatt det innover seg med en gang.

Hun strever så hardt for å være bra nok, være en annen enn den hun er. Det skjærer meg så dypt i hjertet, for hun er jo helt perfekt nydelig slik hun er.

Og jeg ser det samme hos mange av mine venner. Hvordan de jobber, strever og presterer for å passe inn og være god nok. Men hver av oss er unike, akkurat slik vi er. Vi trenger ikke å oppnå noe hele tiden, av til holder det mer enn nok bare å være oss selv, i visshet om at når vi er vårt unike jeg, da er vi akkurat slik vi er skapt for å være. Det er vår gave til verden.

Jeg ønsker at sommeren skal gi deg mange slike avslappende dager. Dager hvor det holder mer enn nok bare å puste.

 

Sometimes it is enough just to breathe

2017-07-23T19:00:24+00:00 søndag 23. juli 2017|Björg Thorhallsdottir, Galleri, Inspirasjon, Ro|Kommentarer er skrudd av for Sometimes it is enough just to breathe

Diplom fra livets skole

Diplom fra livets skole
(laget av en mester i livets skole. Uansett hvor mye jeg lærer på livets skole, føler jeg meg som en nybegynner. Det er alltid nye ting å lære)!!

Når vi blir født blir vi skrevet inn i første klasse på livets skole, og livets skole har et stort antall ulike klasser. For hver eksamen du tar, så dukker det opp et nytt trinn.

Livets skole har leksjoner, og det virker som om det samme skjer om og om igjen. Helt til du spør deg selv «hva er det jeg skal lære?», og stiller deg selv spørsmålet om hvordan havnet jeg i denne situasjonen, og hvordan kan jeg unngå den neste gang?

Når noe går galt, er det viktig at du forstår at du ikke har tapt, men at du har noe å lære! Derfor er livets skole en flott skole, for den gjør deg klokere og klokere. Og når livet går i motbakker, og du tenker «hva kan jeg lære av dette?», så klarer du å snu det vonde i situasjonen til noe som har lysglimt og håp i seg.

2017-05-24T23:34:12+00:00 lørdag 1. juli 2017|Björg Thorhallsdottir, Björgs univers, Galleri, Inspirasjon|Kommentarer er skrudd av for Diplom fra livets skole

Endelig, jeg måtte vandre halve livet før jeg fant deg

Endelig, jeg måtte vandre halve livet før jeg fant deg

Bildet viser et forelsket par, og bak fjellene er solen på vei ned. Det er fordi de fant hverandre og ble forelsket når halve livet var gått. For begge to kom inn med bagasje fra tidligere forhold. Det er jo sånn at vi stadig er i endring. Du er ikke den samme i dag, som den du var når du var 20 eller 15. Eller for bare 5 år siden!

Vi mennesker er i endring. Og noen ganger er vi så heldige at vi vokser med våre partnere, mens andre ganger vokser vi fra hverandre. Jeg har ikke noen tro på at man skal være i et forhold hvor man ikke får næring. For hva skjer med en plante når den ikke får næring?

Jeg er oppvokst med besteforeldre som ikke var sammen av kjærlighet, men de holdt ut. Jeg har sett kvinner bli enker på gamle dager og blomstre opp. Hvorfor er det slik at man skal forbli i et forhold når man dør sakte i det? Jeg mener at i et forhold skal man nære hverandre, og passe på at gresset vannes – for gresset er grønnest der man vanner det!

Jeg tror på at det å gjøre ting sammen og tilbringe tid sammen er superlim. Det å finne interesser som begge liker. Det kan være kokkekurs, tantrakurs, kajakkpadling, fjellturer, eller rett og slett det å kose seg med lange søndagsfrokoster sammen.

Uansett hva det er, så gjør fellesskapet det slik at man kan vokse sammen. Jeg tror på kjærlighet og jeg tror på ærlighet. Det at man sier fra når ting føles feil. For uansett, hvis du er irritert så siver det ut, gjennom kroppsspråk, ordlyd og andre måter som er mye verre.

Jeg tror på kjærlighet i alt man gjør. Og det å velge hverandre igjen, og igjen og igjen! Og si fra til den andre at man ikke er der fordi man må – men fordi man vil!

Det er noen planter du har som du vanner, gjødsler og nærer – og du kan ikke forstå hvorfor de likevel dør. Den eneste forklaringen er miljøet, de står feil sted – og derfor blomstrer de ikke. Sånn er det vel med oss mennesker også. Noen ganger er det slik at man vokser fra hverandre, at røttene ikke vokser sammen, men tar næringen fra hverandre. Da synes jeg at livet er for kort til å gå rundt, være trist og sive ut negativitet.

Ta ansvar
Ved enten helhjertet prøve å få liv i planten igjen, eller gå ut i livets solnedgang. Og da, når du vet hvem du er, etter livskrisen, blir du enda bedre kjent med deg selv og vet hva du ønsker og trenger. Så jeg tror at når man forelsker seg i voksen alder, og møter en som stjeler tankene dine, og hjertet ditt. Da tror jeg det vil lykkes for da vet man hva man vil ha, og setter så stor pris på å ha funnet den rette. Hvis ikke dør du litt innvendig.

Følg hjertet ditt, det vet best!

2017-06-18T22:49:24+00:00 søndag 18. juni 2017|Björg Thorhallsdottir, Galleri, kjærlighet|Kommentarer er skrudd av for Endelig, jeg måtte vandre halve livet før jeg fant deg

We are all one

We are all one

Jeg ble inspirert til å tegne bildet etter at jeg hadde lest en utrolig nydelig tekst av poeten Rumi, som handler om at vi alle kommer fra samme lyskilde.  Og når vi er snille mot oss selv, og tar vare på oss selv – da er lyset i oss så sterkt at vi til og med kan være en lyskilde for andre.

Vi alle har en veke av livsgnist inne i oss. Veken kan være lang eller kort, litt avhengig av hvordan vi har det i livet. Når vi har det godt med oss selv, tar vare på – og ikke minst godtar oss selv akkurat som vi er, da er veken skrudd opp på maks lengde.
Da skinner vi!

Mennesker som passer på sitt indre lys, kan lyse så sterkt at de også kan være et lys for andre. De blir fyrtårn som hjelper andre til å finne lyset i seg selv. Hvert menneske må selv ta ansvar for å finne sin vei. Det er viktig å ikke være et seil, som leder andre til å seile mot de drømmene som du tror de har. For det er bare inne i hvert enkelt menneske sannheten finnes om hva som er deres livsvei. Og når vi får litt drahjelp og vind i ryggen, kan vi finne vår egen styrke og skinne med vårt eget lys.

Fyrtårnet gir trygghet om at når stormen kommer, slik den gjør med jevne mellomrom i livet, så kan lyset lose deg trygt frem i mørket. Men det er kun når du gjør de tingene som får frem livsgnisten i deg selv, at du kan skinne så sterkt at også du kan lyse opp veien for andre.

Hver gang du forblir i en situasjon som går på tvers av dine egne verdier eller hjertevalg, skrur du din egen veke lengre og lengre ned, og lyset blir mindre og mindre. Og om du ikke hører på ditt eget hjerte, så slukner lyset i deg til slutt.

Jeg har gjort alle feil i boka, jeg har gjort alle de tingene jeg snakker om at man ikke skal gjøre.  Derfor er jeg er så opptatt av dette. Jeg har gått på tross av meg selv om min overbevisning, og blitt deprimert og syk. Derfor vet jeg at det er ingen andre som kan tenne mitt lys, kun meg selv gjennom mine egne valg.

Mange mennesker har tatt valg som de har visst har ført dem enda lengre bort fra drømmen sin, og mange har satt lyset sitt på hold. Mange resignerer og tar til takke med et liv i mørket, og det har til og med vært bruder som har gått ned kirkegulvet med vissheten om at dette egentlig ikke er det de drømmer om. Vi tar valg som vi vet vil gjøre livsgnisten vår mindre og mindre, og til slutt så slukner lyset i oss. Det viktigste budet i livsvettboken er at det aldri er for sent å snu!

Og når du står der og skinner, – så blir du ikke bare en styrke for deg selv, men også for alle dem som elsker deg. For «We are all one»! Vi alle kommer fra det samme lyset, og lever på den samme kloden. Vi henger sammen. Så finn ditt lys og din styrke. Ikke bare for deg selv, men også for dine barn, familie og alle som er glade i deg.

We are all one (stor)

 

2017-06-04T13:47:36+00:00 søndag 4. juni 2017|Björg Thorhallsdottir, Galleri, Inspirasjon|Kommentarer er skrudd av for We are all one

Sometimes you win, sometimes you learn

Sometimes you win, sometimes you learn

Livet er ikke lett, det vet vi alle som lever. Det er alltid noe som skjer. Du tror hele tiden det skal komme en perfekt dag – i morgen. Men den kommer aldri, for det skjer hele tiden noe uventet som ødelegger idyllen.

Det er fordi da du ble født, ble du samtidig innmeldt i livets skole.

Og livet blir lettere om du klarer å se på alt det vonde og vanskelige som skjer, som en leksjon i livets skole som gjør deg klokere. Da blir livet lettere å bære.

Hver gang det skjer noe som gjør deg vondt, kan du tenke hva kan jeg gjøre annerledes neste gang for å få et annet utfall. Om du har vært uenig med noen, tenk at fordelingen alltid er 50-50. Hva er den 50 % du kunne gjort annerledes? Kunne du satt tydeligere grenser, eller vært mer undrende i kommunikasjonen? Var du flink nok til å se det fra den andres side? Ivaretok du din egen integritet?  Hva vil du gjøre annerledes neste gang?

Hvis du velger å tenke gjennom dette hver gang livet gir deg en lærepenge, er livets utfordringer gaver som gjør deg klokere og til et bedre menneske, og som gjør livet lettere og lettere å lære.

Hvis du ser på gamle mennesker, hender det at noen av dem som har vært mest påståelige og hardhudet endrer seg mest. Og så sier menneskene rundt dem «ja, hun eller han var så bitter og hard, men nå har de blitt slik en nydelig gammel dame eller mann».

Det er menneskene som virkelig har lært av livets skole, som har erfart at livet leves best uten for høye forventninger. Etter hvert som årene går blir de mer og mer overrasket og glad når livets lyse øyeblikk uventet dukker opp.

De har lært å ikke ta ting så alvorlig, for enten går det bra eller så går det over.

Og at det ikke er slutt før det blir en happy ending, og de har lært at de selv bestemmer om det blir en happy ending – eller ikke.

Men det som er fantastisk er at man trenger ikke å bli en gammel kone eller mann for å komme dit. Vi kan komme dit når vi vil, når vi bestemmer oss for at vi bare vil ha happy endinger i livet vårt.

Det finnes noen magiske setninger for å få dette til;
Jeg elsker deg / jeg er glad i deg
Jeg ser deg
Unnskyld!

Sammen med vissheten om at det å gå gjennom livet med å være bitter på en annen person, er som å jevnlig drikke gift selv, for så å tro at den andre skal dø av det.

Livets skole slutter aldri, men du bestemmer selv hvor mye du vil lære i den.

Om du alltid spør deg selv, «hva kan jeg lære?», når livet går deg i mot, klarer du alltid å snu noe negativt til noe positivt – og det blir lettere å være her.
Den korte stunden vi har her!

2017-05-24T23:26:47+00:00 torsdag 1. juni 2017|Björg Thorhallsdottir, Björgs univers, Galleri, Inspirasjon|Kommentarer er skrudd av for Sometimes you win, sometimes you learn

Sometimes it is enough just to breathe


Sometimes it is enough just to breathe

De fleste av oss føler på så utrolig mye forventninger om hva vi skal klare å skape, og det er så mange som tror at deres verdi ligger i hva de klarer å prestere.

For det er det vi har lært som barn. At vi må prestere for at vi skal være elsket. Du må lage en fin tegning for at noen skal synes du er flink. Du må være noe mer enn bare deg selv. Bildet handler om at du er god nok i deg selv. Og som en blomst som vokser veldig veldig sakte frem, så trenger den også vinteren til å få hvile i, og for å finne ny energi til å blomstre på nytt. Og slik er også vi mennesker. Noen ganger trenger vi å gå inn i en dvale og bare hvile – for så å kunne blomstre på nytt.

Derfor heter dette bildet «Sometimes it is enough  just to breathe». For noen ganger er det mer enn bra nok, bare at du puster, for den tiden du hviler er like viktig som den tiden du jobber.

Og så er det en påminnelse om at du er mer enn bra nok akkurat som du er. Og at du trenger ikke å bevise noen ting for å bli elsket!


Sometimes it is enough just to breathe (lite)

2017-05-24T20:14:37+00:00 onsdag 24. mai 2017|Björg Thorhallsdottir, Galleri, Meditasjon|Kommentarer er skrudd av for Sometimes it is enough just to breathe

Tvillingene

TvillingeneRedMaiJuniTvillingene

22. mai – 27. juni

Hun er en sommerfugl
Aldri lenge på et sted

Sjarmerende

Hun har en høy telefonregning

Elsker å være på farten

Oppfinnsom

Dronningen av multitasking

2017-01-31T10:15:02+00:00 mandag 22. mai 2017|Björg Thorhallsdottir, Galleri|Kommentarer er skrudd av for Tvillingene